XMenuX

Menu

Przystawki

  • Krem z włoskich pomidorów San Marzano D.O.P.🌱17 zł

    /mascarpone, oliwa z oliwek, foccacia/
  • Zupa Szefa Kuchni*

    Zapytaj obsługi o szczegóły – *dostępna weekendami
  • Carpaccio z Bresaoli37 zł

    /plastry Bresaoli, rukola, jabłka kaparowe, musztarda francuska, miód, Grana Padano, foccacia/
  • Krewetki winno-maślane37 zł

    /krewetki (7 szt.), czosnek, imbir, pietruszka, chilli, chleb własnego wypieku/
  • Gravelax z łososia29 zł

    /łosoś marynowany w soli morskiej i whisky, sos kaparowy, chleb własnego wypieku/
  • Bruschetta z pomidorami i mozzarellą🌱18 zł

    /czosnek, oliwa z oliwek, bazylia/

Menu

Sałaty i pasty

  • Scampi32 zł

    /miks sałat, dressing cytrynowy, krewetki, pomidorki cherry, czosnek, chilli, mango/
  • Cezar salad30 zł

    /sałata rzymska baby, kurczak sous vide, chipsy z boczku, grzanki czosnkowe, Grana Padano, dressing cezar/
  • Carbonara31 zł

    /makaron linguine, pancetta, żółtko, Grana Padano, czosnek, białe wino/
  • Gamberi38 zł

    /makaron linguine, krewetki, czosnek, chilli, pomidorki cherry, białe wino, masło, pietruszka/
  • Nero di sepia38 zł

    /czarny makaron tagliatelle, krewetki, szpinak baby, czosnek, chilli, sos ostrygowy/
  • Manzo35 zł

    /makaron rigatoni, polędwica wołowa, suszone pomidory, cukinia, czosnek, śmietana, szczypiorek, Grana Padano/
  • Pasta pollo34 zł

    /makaron rigatoni, kurczak, suszone pomidorowy, sos pomidorowy, rukola, autorskie pesto bazyliowe, grana padano/
  • *możliwość zamienienia makaronu na bezglutenowy
    *możliwość przygotowania makaronu bez mięsa
  • Risotto Zucchine35 zł

    /grillowany kurczak, cukinia, pomidorki cherry, czosnek, Grana Padano, bazylia/
  • Risotto Salmone38 zł

    /łosoś, risotto dyniowe, owoc kaki na białym winie/

Menu

Pizza

  • Ciasto na pizzę powstaje z autorskiej mieszanki mąk, dojrzewa od 24 do 48 godzin, dzięki czemu pizza jest lekkostrawna. Wypiekamy w piecu opalanym drewnem, w temperaturze ok. 380 stopni, przez ok. 90 sekund.
  • Margherita🌱26 zł

    /mozzarella fior di latte, sos z pomidorów pelati, bazylia, oliwa extra vergin, oregano sycylijskie/
  • Prosciutto funghi31 zł

    /szynka gotowana Cotto, pieczarki, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, bazylia, oregano sycylijskie/
  • Salami Napoli31 zł

    /Salami Napoli, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, bazylia, oregano sycylijskie/
  • Piccantina🌶🌶33 zł

    /Salami Spianata Calabrese Piccante, chilli, ricotta, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, bazylia, oregano sycylijskie/
  • N'duja 🌶32 zł

    /N'duja Calabrese, mascarpone, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, bazylia/
  • Pollo35 zł

    /grillowany kurczak, suszone pomidory, autorskie pesto bazyliowe, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte/
  • Salumi36 zł

    /szynka gotowana Cotto, Salami Napoli, Pancetta, szynka parmeńska, ricotta, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, oregano sycylijskie/
  • Bella Italia37 zł

    /szynka parmeńska, rukola, pomidory koktajlowe, Grana Padano, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte/
  • Speck36 zł

    /szynka Speck, mascarpone, rukola, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte/
  • Vega🌱33 zł

    /grillowana cukinia, pieczarki, rukola, autorskie pesto bazyliowe, sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte/
  • Pizza Bianca /bez sosu pomidorowego/:
  • Quattro formaggi🌱35 zł

    /mozzarella fior di latte, Gorgonzola D.O.P., ricotta, Grana Padano D.O.P., pomidorki koktajlowe karmelizowane, świeży pieprz/
  • Gamberetti37 zł

    /grillowana cukinia, krewetki, czosnek, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, chilli, natka pietruszki, mozzarella fior di latte/
  • Carbonara35 zł

    /Pancetta, czosnek, jajko, sos kremowy, mozzarella fior di latte, świeży pieprz, bazylia/
  • Tonno32 zł

    /tuńczyk, czarne oliwki, czerwona cebula, sos kremowy, mozzarella fior di latte/
  • Objaśnienia:
    - Pancetta – rodzaj dojrzewającego, włoskiego boczku wieprzowego
    - Salami Spianata Calabrese Piccante – włoskie, dojrzewające salami z rejonu Calabria z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego
    – n’duja – rodzaj bardzo ostrej, włoskiej kiełbasy
    – D.O.P. - skrót od Denominazione di Origine Protetta, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia, powstała, by chronić i promować wyjątkowość, jakość oraz niepowtarzalność lokalnych produktów

Menu

Dania główne

  • Filet z kaczki supreme sous vide47 zł

    /włoskie gnocchi szpinakowe, tagliatelle z kapusty czerwonej z żurawiną, żel śliwkowy/
  • Mule w sosie porowo-winnym (600g) 45 zł

    /chleb własnego wypieku, masło ziołowe/
  • Dorsz41 zł

    /puree cytrynowo-tymiankowe, liście szpinaku, sos marinara (winno-maślany)/
  • Polędwiczka sous vide41 zł

    /konfitowany ziemniak czerwony, mus marchwiowo-jabłkowy, groszek cukrowy, maślany sos własny z koniakiem/

Menu

Desery

  • Suflet pistacjowy24 zł

    /żel z kiwi, owoce sezonowe, lody/
    *Dostępny weekendami
  • Fondant czekoladowy18 zł

    /płynna czekolada w środku, mus malinowy, lody/
  • Cannoli19 zł

    /krem z mascarpone, puder malinowy, karmelizowane nerkowce/
  • Deser weekendu

    *Dostępny weekendami– zapytaj obsługi o szczegóły

Menu

Dla dzieci

  • Makaron linguine z sosem pomidorowym i parmezanem🌱16 zł

  • Makaron linguine w sosie śmietanowym z rybą19 zł

  • Pierś z kurczaka, ziemniaczki, pomidorki koktajlowe, keczup21 zł

  • Pizza Margherita z szynką 20cm20 zł

  • Calzone z Nutellą 🌱20 zł

Scroll to top